Вестибуларна диагностика

Очилата на Френцел на Otometrics ICS Impulse е перфектното решение за диагностициране на вестибуларни нарушения. За разлика от другите решения за вестибуларна оценка, ICS Impulse са лесни за използване и ви дават възможност да провеждате повече видове тестове с една чифт очила. Разполага с четири модула: Video  Frenzel, vHIT, Positional, Oculomotor. 

 Video Frenzzel модулът извършва бърза и лесна вестибуларна оценка. Чрез него се следят и записват движенията на окото спрямо неподвижна точка на стената, правят се тестове със затъмнено и незатъмнено око, а целият запис може да бъде възпроизведен отново  с нормална скорост, забавено или забързано. Може да се надгради със следващия модул vHit.

 vHIT модулът открива нарушения на вестибулоокулярния рефлекс и оценява шестте семициркулярни канала. Високочестотните стимули, използвани в vHIT, са подобни на тези от ежедневието. В допълнение към точното измерване на вестибулоокуларния рефлекс, ICS Impulse позволява на специалистите да тестват пациенти със спонтанен нистагъм. По този начин се откриват както явни, така и скрити сакади, което спомагат за още по-правилното диагностициране. 360 ° 3-D картина улеснява лесното им идентифициране. Обратната информация за позицията на главата и очите ви насочва към правилното позициониране на пациента за тестване на LARP / RALP. Точното разположение гарантира, че каналите са изолирани по време на тестването и получените данни са безпогрешни. Обратната връзка от оператора, придружена от аудио сигнал, незабавно информира когато импулсът не функционира правилно. Към този модул може да бъде добавен следващият Positional модул.

 Positional модулът установява наличието или отсъствието на BPPV синдром посредством SPV тест, който в реално време дава информация за силата на нистагма. Тази стойност ви помага да определите кога да преместите пациента в следващата позиция. Специално разработеният алгоритъм гарантира прецизното анализиране на хоризонталното, вертикалното и въртеливото движение на окото, както и сигурното идентифициране на слабите движения на нистагма. Обратната информация за позицията проследява точните движения на главата и осведомява специалиста за правилното разположение на пациента за всеки тест. Positional модулът дава възможност да се добави последният Oculomotor модул. 

 Oculomotor модул за оценка на нистагма и вестибулоокулярния рефлекс. Тестът на вестибулоокулярния рефлекс включва  Visual VOR и VOR Suppression тестове, които идентифицират наличието или отсъствието на сакадични движения на окото. Тестването на сакадичните движения се извършва с помощта на три лазера и идентифицира наличието на необичайни очни движения, когато пациентът следва хоризонталните сакадични стимули. Чрез този модул се извършват бързи и лесни тестове, определящи дали увреждането е централно или периферно.
Модулите Positional и Oculomotor Ви позволяват да извършвате 3D Nystagmus анализ – прецизно измерване на всички аспекти на движението на очите – хоризонтално, вертикално и въртеливо.

ICS Impulse улеснява тестването на деца и възрастни, приковани на легло. Това е първото в света устройство, което комбинира перфектна точност на измерването и комфорт на пациента.

Ако имате въпроси относно нашите продукти, попълнете формата за запитване по-долу. Ние ще Ви отговорим възможно най-скоро!